lördag 31 mars 2012

Veckobrev v13

Hej!
Nu blev det körigt i slutet! Vi hade fullt sjå att få färdigt våra påsar (årets påskpyssel) så de flesta hann inte med att skriva i loggan den här gången. Hur som helst, påsarna var svåra att göra och tog en del tid, men barnen var jätteduktiga och hjälpte varandra, vilket faktiskt var en förutsättning för att det skulle gå att genomföra det här, jag hade aldrig hunnit hjälpa alla och ofta är problemet att det behövs en extra hand som håller. Det blev både teknik och träning i att samarbeta. Riktigt bra jobbat allihop!


För övrigt har vi på rymdtemat kommit igenom solen (!) och börjat med planeterna - visste ni att man har upptäckt en till dvärgplanet utanför Pluto? Eris heter den.
Vi har kollat på filmen som vi misslyckades med förra veckan, Resan till jordens medelpunkt. Filmen är en äventyrsfilm och är utifrån boken med samma namn, alltså helt påhittad men jättebra. Spännande från första till sista stund - och komisk.

Vi har jobbat i Språklära och sorterat ord i alfabetisk ordning efter andra bokstaven. Veckans läsläxor fick barnen läsa tillsammans med någon från Smaragden. Det är roligt att göra på lite olika sätt med gamla invanda rutiner, det fungerade jättebra.
I matten är vi nästan klara med kapitel 8 och jag tänker att vi börjar med nästa kapitel efter lovet.

Nytt månadsbrev kommer i början av v15.

V15:
måndag: Annandag påsk - alla lediga
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: läxbrev
fredag: slöjd + ukulele

Happy Easter-holiday everyone!
Dags att börja förbereda för årets resa till... :o)

Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar