torsdag 8 mars 2012

Veckobrev v10

Hej!

Idag har vi pratat om Internationella kvinnodagen, att den finns för att det inte alltid och överallt varit och är så rättvist att för kvinnor. Vi har också idag skrivit i loggan eftersom det är friluftsdag imorgon.

Vi är nu nästan klara med kapitel 7 i matteboken och ska under nästa vecka börja med multiplikation - äntligen! Det känns som att somliga har väntat länge.. :o)

Vi har arbetat en hel del med arbetsschemat och det fungerar bra, det blir många bra sagor bland annat. Vi har också - äntligen - gjort ett kapitel i Språklära, det handlade om att använda punkt eller frågetecken, det största problemet var; Hur gör man ett ? ... :o)

Vi har haft engelska och har vi tränat på att säga födelsedagen, vi tränar på månaderna och litegrann på ordningstalen - tanken är att de ska kunna sin egen månad och dag, inte alla månader och ordningstal, det får komma senare.

Hoppas vi får se denna lite mer nu - inte bara på film...
och att den kan tänka sig att dela med sig lite av sin värme :o)
Vi fortsätter att mjukstarta Rymdtemat, idag såg vi en film om Solen, vår alldeles egen stjärna. Visste ni att det är 6000 grader varmt på solens yta?
Alla har också fått skriva upp lite vad de vill veta, göra och lära sig om rymden så kommer jag att planera utifrån det sen. Det kom upp många bra funderingar; Varför blev det istid när solen borde ha värmt upp jorden? Hur länge kommer solen att lysa? Växer solen? Vilka planeter finns det? Är Pluto en dvärgplanet? Hur stor är rymden? Hur många stjärnor finns det?
Underbart med så mycket frågor! 

Nästa vecka:
måndag: idrott + läxor; stjärnbilden och mattetabell
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: Vi går på teater "Fru och herr Knäpp får ett barn".
fredag:  Studiedag; barnen lediga och fritids är också stängt den här gången.

Ha en skön helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar