torsdag 1 mars 2012

Veckobrev v9

OJ! Nu verkar våren ha överfallit oss! Skolgården är väldigt blöt och lockande - vi har haft några plurr, så det är bra att barnen har extrakläder i skolan/fritids. 

Den här veckan har vi jobbat på med talsortsräkning, avrundning, uppställningar och talmönster (2-, 3- och 4-skutt). Matteläxan som de fick hem är till måndag 5/3 och är tänkt för att de ska träna upp snabbhet på huvudräkning. Var och en fick välja den de tyckte var på sin nivå - i vissa fall med lite råd från mig :o)

I svenskan har vi jobbat med arbetsschemat och det har fungerat väldigt bra. Vi håller också på att läsa upp breven som vi skrev efter jullovet och som vi nästan glömt av! Faktiskt riktigt roligt nu när det gått ett tag att få tänka tillbaka.

Vi har på bilden gjort iordning och satt ihop våra vinterdikter med den ram som vi målade - de blir ursnygga!

I engelskan har vi börjat träna på vilken dag man fyller år och vi har lekt "Simon says", för att träna på att förstå uppmaningar och instruktioner på engelska - några barn blir alldeles smittade av engelskan och kan nästan inte sluta prata det när vi går till maten sen - Fun indeed! :o)

Idag tittade vi på filmer om några olika stjärnbilder och varifrån deras namn kommer enligt sägner från olika delar av världen. Det var Orion, Plejaderna, Cassiopeja, Karlavagnen, Stora Björn, Lilla Björn, Andromeda och Vintergatan och nästa vecka blir en läxa att försöka se någon eller några stjärnbilder på himlen, det gäller nog att skynda sig med detta eftersom vi snart har för ljust på kvällarna för att man ska kunna se stjärnorna (härligt nog!)
Det här var en liten mjukstart på vårt nya temaområde, rymden som vi kommer att jobba ganska mycket med ett tag framöver.

Nästa vecka:
måndag: idrott + mattetabell
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: läxbrev om stjärnbild
fredag: Friluftsdag

Have a nice weekend!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar