fredag 13 april 2012

Veckobrev v15

Hej!
Vilket aprilväder!! I förrgår regn och ruskigt kallt - igår sol och värme och svettiga ungar från fotbollsplanen, härligt!!

Den här veckan har vi kört igång kapitel 9 i matteboken, det fortsätter med subtraktion med tiotalsövergång, nu  i talområdet 0-100. Jag känner att det börjar gå lättare med lästalen nu, många har kommit på hur de ska forma om sina tankar till mattetal, bra! Det är också mer multiplikation på gång. Nästa vecka kör vi igång med division också, jag tror det är bra att göra multiplikation och division parallellt, då blir det lättare att se sambandet mellan de båda räknesätten.

Vi har gjort påsklovsböcker, gula, fina böcker med massa roliga händelser från påsklovet :o)
Vi har gjort läsförståelse delen i DLS (Diagnos läs- och skriv) nu är det bara stavningsdelen kvar. ordförståelsedelen gjorde vi innan lovet.

På rymdtemat har vi börjat forska om planeterna i grupper om två/tre, de är jättesugna på att läsa och lära sig om det här, superkul!! Det märks också att vi har gått framåt i att arbeta i grupp, samarbetet fungerar bättre och tekniken i att hitta lämplig fakta att skriva med i sin forskning går också bättre och bättre.

Det blev ett "smalt" månadsbrev (som barnen sa) den här gången, det är inte några kända avhopp från ordinarie schema den här månaden så därför fanns ingen anledning skriva ner en massa.


Nästa vecka:
måndag: idrott
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: uppvisning av Kulturskolan + läxbrev
fredag: slöjd + ukulele

Ha en skön helg!
Lindha


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar