fredag 7 oktober 2011

Veckobrev v40

Hej!
Idag blev det inte så mycket skrivet i Loggan eftersom det var späckat schema med både simskola och slöjd. Vi har i alla fall haft en bra arbetsvecka med mycket som har hunnits med.


På simskolan har alla gjort framsteg. De som ännu inte kommit igång att simma/vågar sig ut på djupt vatten tränar med Gunnar i lilla bassängen, några tränar i stora bassängen med Rickard/Therese/Madeleine och några tränar på att längre sträckor, ryggsim, dykning etc också i stora bassängen och med mig som coach.

Vi har jobbat med temat Frukt & grönsaker, tittat på bilder av olika sorter och försökt komma på vad de heter (vi har facit som tur är...)

På engelskan har vi repeterat My name is.. What is your name?

I matten har vi pratat en del om tallinjen (måttband, linjal) och att den är ett jättebra hjälpmedel när man ska räkna och veta att man har räknat rätt. Vi har också börjat jobba på datorn med övningar som hänger ihop med matteboken. Det fungerade jättebra.

Vi har i svenska pratat om sammansatta ord och upptäckt att de ju finns överallt!
Vi har gjort vått-i-vått målningar som ska bli bakgrund för de dikter som vi skrev tidigare i höstas på en utelektion, riktigt härliga och fina bilder blev det... Här var det tänkt att sitta en liten film av detta, men det verkar inte fungera så den kommer lite senare.. :o(

På fredag i nästa vecka får vi besök av en ny elev som börjar hos oss efter höstlovet; han heter Sebastian och kommer i från Sveriges hetaste metropol; Laxå! :o)
Spiktavlorna är klara!

Nästa vecka:
måndag: Simskola - kom ihåg badkläder! (Några blev kvar i kapprummet och jag har hängt dem i torkskåpet så länge :o)
tisdag: Idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: läxbrev - den här veckan blir det lite engelska - träna på att prata.
fredag: Simskola + slöjd

Nu önskar jag er en trevlig Hallsbergs Marken och lika trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar