torsdag 27 oktober 2011

Veckobrev v43

Hej!
Nu känns det att det är höst på riktigt, men jag hoppas på att det ska få lov att vara höst ett litet tag till i alla fall, dvs att det dröjer lite till innan vi får snö...
Den här veckan har vi jobbat på med mer av samma i matten dvs 3D-geometri och ordningstal och vi börjar att närma oss Diagnos 3.
I svenska har vi fortsatt jobba med sagorna två och två eller tre och tre.
På engelskan har vi utökat vädersnacket med lite fler olika typer av väder och faktiskt också en årstid: autumn - höst.
När Gunilla var vikarie i onsdags gick de till biblioteket och senare samma dag fick barnen göra stillében med vattenfärger, motivet var ett vackert fruktfat - och det blev vackra målningar också!

Idag har vi nästan bara jobbat med temat. Vi hade smaklek, barnen fick testa varandra och se vilka frukter och grönsaker de kunde känna igen bara genom att lukta och smaka på dem och vi gjorde också ett smaklöks-test, dvs provade spännande frukter och grönsaker som man kanske inte stöter på varje dag, tex stjärnfrukt, sötpotatis, rotselleri, palsternacka och chili. När man provat skulle man beskriva hur den smakade med hjälp av "smakord" som vi kommit överens om tidigare.
Det här var riktigt roligt att göra och alla vågade prova något som de inte ätit tidigare.
Barnen har också fått göra egna diagram över vår lilla undersökning av Favorit-frukt-och-grönsaker-i-Rubinen-2.
Vi har också pratat om att vi äter lite olika delar av olika växter, tex rot/knöl, blomman, frukten och i vissa fall bladen.

I dag har vi varit på en superbra teater! Barnen satt helt fängslade i över en timme - inget dåligt betyg till teatern! Här är en liten filmsnutt där jag tror ni kan se att det var riktigt bra och medryckande.


Imorgon är det sista simskolan, både bra och dåligt eftersom det ska bli skönt att komma in i lite vanliga rutiner igen, men tråkigt eftersom det varit så kul att simma och lära sig nya tricks i vattnet.

Nytt månadsbrev kommer måndag den 7/11.

v45
måndag: idrott - nu återgår vi till gamla rutiner igen.
tisdag: läsläxa + idrott
onsdag: 
torsdag: läxbrev
fredag: slöjd

Ha nu ett riktigt skönt höstlov!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar