fredag 30 september 2011

Veckobrev v39

Hej!
Nu har vi varit två gånger på simskolan. Det är kul, barnen är positiva och duktiga både i simbassängen och i omklädningsrummen. Barnen har fått särskilda "gå-kompisar" och vi har pratat om att det är viktigt att man går ordentligt när man är ute i trafiken, på cykelbanor och trottoarer så att man inte leker och stojar så att man ställer till en olycka.

Det var kul att det var så många som kom på föräldramötet i måndags. Barnen tyckte att det var lite spännande att ni lånat deras muggar - nu smakar det ju kaffe/thé om vattnet! :o)

Vi var på besök på ICA i tisdags och fick lära oss att han som korsat fram clementinerna var en munk från Frankrike och han hette Pierre Clement. Vi lärde oss också att kiwin fått sitt namn från Kiwi-fågeln för att de liknar varann. Temat om frukt och grönsaker kommer vi att starta under nästa vecka och då kommer vi även att prata om matvanor, tallriksmodellen etc.



I matten har vi jobbat med att addera med hela tior; 23+10=33 och 46+30=76
Vi tittar på att entalet inte förändras och att man tar tio i taget, det går lätt om man har pengar/tiostavar och ental.

I svenskan har vi jobbat mer med alfabetisk ordning i Språkläran.

Vi har tittat på film om hur man odlar säd, alla har redovisat sina arbeten och vi har också utvärderat hela temat.

Nytt månadsbrev kommer på måndag.

Nästa vecka:
måndag: Simskola
tisdag: Idrott, läsläxa
onsdag: 
torsdag: Läxbrev
fredag: Simskola, slöjd

Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar