torsdag 3 mars 2011

Veckobrev v9

Wow vilken snabb vecka! Knappt har den börjat så är den i stort sett slut!
Nåväl vi har haft en mycket bra vecka, vi har hunnit bli klara med Musteatrarna (bilder kommer så småningom..), vi har jobbat på med matten, minus börjar på att sitta för de flesta nu. Läxorna blev lite olika den här veckan, en del behövde jobba fram lite i matteboken och andra har fått läsförståelse om uttern. I matteboken är det tänkt att vi ska hinna klart med kapitel 6 (tom s.27) till på måndag.

G som i groda..
Vi har gjort klart Tt och börjat med Gg.

Vi har startat upp No-arbetet, först funderade vi på vad vi vet om att mäta och jämföra och det kom många bra idéer, att det handlar om att kunna se skillnader mellan olika saker. I det första uppdraget fick barnen två och två rita en bild av sig själv och sin kompis, sedan fundera på vad som var lika respektive olika dem emellan.
Vi har jobbat lite mer med "Jag" och nästa veckas läxa blir att ta reda lite på om hur det var när barnen föddes, datum, tid, längd, vikt och annat som kan vara kul att känna till om sig själv. På stencilen finns också plats för att sätta en bild av sig själv som bebis om det finns någon hemma.

Nästa vecka:
måndag: läsläxa
tisdag: idrott
onsdag:
torsdag: Utedag och vi går till ishallen tillsammans med Sm1, kom ihåg skridskor, hjälm och lite fika.
fredag: idrott + läxbrev

Till sist vill jag säga (som jag redan sagt till barnen) att det är så himla roligt att jobba med era barn för att alla är så snälla mot varandra och bryr sig om varann. Om någon har glömt frukt en dag så finns det alltid någon som delar med sig en bit, om någon är lite trött när man går hem från pulkabacken så hjälper en annan till att bära/dra pulkan. Om någon har slagit sig så får den hjälp och stöd av kompisarna. Underbart roligt tycker jag!

Nu hoppas vi på lite sol och vårliga vindar i helgen så att snödropparna snart får en chans.
Mars = VÅR!!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar