torsdag 24 mars 2011

Veckobrev v12

Hej
Nu har vi allt haft en skön vårig vecka, och det börjar att torka undan lite på skolgården även om vi fortfarande har ganska blött på sina ställen. Det är bra att barnen har lite extra kläder på sin hylla alltså.

Den här veckan har vi jobbat på med matten, inget nytt egentligen, nästa vecka kommer vi att gå igenom talen mellan 10 och 20 lite mer noga. Det handlar om att se tiotal och ental.
H - som i häst förstås!
Vi har börjat med bokstaven Hh, lite lurigt, eftersom alla trodde att det skulle komma Y nu.. =o) 

I NTA temat har vi gjort två uppdrag, det ena var att mäta sig själva i grupper om 4-5 barn, vi använder pappersremsor till det och sedan får barnen storleksordna remsorna så att det blir som ett diagram. Det andra uppdraget var att mäta sina armar och ben och göra liknande diagram av de remsorna. När barnen mätte sig (de fick ligga på golvet) upptäckte vi att det kan bli skillnader i mätningen som gör att ett någon som egentligen är kortare än en annan får längre remsa om foten är utsträckt, därför var vi sedan noga med att alla mätte sina armar och ben utifrån vissa bestämda punkter på armen och benet.

Barnen har också fått lyssna på en saga tillsammans med Jenny. De fick rita en bild och skriva lite om det som de tyckte var intressant i sagan.

På utedagen gick vi till Ön. Vi gjorde en lek där barnen i par skulle göra en pricktavla och kasta stenar på och sedan räkna ihop sina poäng. Eftersom tavlan hade de jämna talen mellan 2 och 10 och de skulle kasta 3x3 gånger så blev det mycket räknande, många kom upp i mer än hundra poäng.

Nästa veckas läxa blir att träna sig och bli supersäker på 10-kompisarna och jag kommer att lämna ut läxan på måndagen nu också så blir det lite fler dagar att öva på.

Nästa vecka:
måndag: läsläxa
tisdag: idrott
onsdag:
torsdag: utedag - eftersom vi ska gå ända till Korsberget blir vi ute lite längre stund än vanligt, därför är det extra viktigt att alla har kläder efter väder.
fredag: idrott + läxbrev

Ha en skön helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar