torsdag 31 mars 2011

Veckobrev v13

Hej hoppsan vad tiden går, nu är vi strax inne i april!

Kk som i katt.
Vi har jobbat på ordentligt (som vanligt förstås) den här veckan. I NTA-temat har vi pratat om att göra förutsägelser innan man mäter föremål, den här gången var det lite längre föremål som skulle mätas, dörrar, fönster, tavlan och en bokhylla.

Vi har börjat med bokstaven Kk och barnen är så duktiga på att komma på ord, hela tavlan full och de kan även skilja på sak-ord (substantiv), göra-ord (verb) och beskrivnings-ord (adjektiv), jag är imponerad!

I matten har vi haft genomgång om talen mellan tio och tjugo, vi har pratat om att man kan byta ut tio ental mot ett tiotal. Det har handlat om jämna och udda tal och lite mer av klockan hel och halv timme.

Vi har också börjat med "kompis-läsning" barnen är uppdelade i två och två och turas om att läsa i likadana böcker för varandra. När de har läst ut boken ska de berätta lite om vad boken handlat om för en vuxen och sedan göra en bokrygg - dvs skriva namnet på boken på en pappersremsa och måla den så sätter vi upp dem på väggen på en rand så ser det ut som bokryggar på en bokhylla. De flesta av barnen i vår klass har fått en läskompis från Smaragden. Vi kommer att läsa ca tjugo minuter måndag, onsdag och torsdag.

När vi var på Korsberget - tur med vädret igen! det var varmt och skönt solen sken på oss - hittade vi några vårtecken, det är lite större knoppar på blåbärsriset nu och på vägen dit såg vi snödroppar i en trädgård. Sen fanns det ju en riktig vårflod där som var så vacker med forsande vatten som på sina ställen frusit till stora iskonstverk. Vi hittade också barkborre-larver under barken på en nedfallen tall.









Nästa vecka är det som jag skrev på månadsplaneringen HLR (hjärt- och lungräddningsutbildning) för barnen, halva klassen har HLR på tisdagens idrottstimme och andra halvan har det på fredagens. Den halva av klassen som inte har HLR, har idrott som vanligt och de ska ha med idrottskläder som vanligt.

Nästa vecka:
måndag: läsläxa
tisdag: idrott/HLR
onsdag:
torsdag: utedag
fredag: idrott + läxbrev

Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar