torsdag 17 februari 2011

Veckobrev v7

Hej hopp!

Vi har haft en kall vecka, men det har ju varit fint nästan alla dagar, som tur är! Hoppas att vintern håller i sig nästa vecka också - sen kan den allt få ge sig för den här gången tycker jag.

Vi har den här veckan på allvar börjat jobba med minus. Vi kom fram till att när man använder minus - eller subtraktion som det ju egentligen heter, så tar man bort, det blir mindre kvar än det fanns från början eller så kan man säga att det sjunker (detta är barnens egna slutsatser och de är helt riktiga).

Vi har påbörjat "Jag-temat", alla har fått svara på frågor om sig själva, vad de heter, när de fyller, adress, telefonnummer, intressen, sånt man gillar och inte osv. detta ska vi sedan träna på genom att intervjua varandra och formulären kommer sen att sättas ihop till ett häfte/bok som ska heta Rubinen 1 2010-11.

Vi har också haft klassråd för första gången och barnen säger att det är bra och roligt på rasterna, att vi får god mat och att det är lite pratigt i klassrummet när vi jobbar. De vill ha nät i bandymålen och mer klättergrejer på skolgården.
Alva blev utsedd till representant för klassen på elevrådet.
Joel ordförande.

I bokstavsarbetet har vi kommit till Tt. 



Idag har vi varit vid Svenssons Hage, där finns det alltid en massa kul att göra, åka nerför kullen, leka i parken eller i skogen, eller bygga snöborg/koja. Vi lekte också "Kom alla mina mattetal " igen och nu blev det lite mer räknande - inte bara springa och jaga (som ju är så roligt förstås!)
Idag blev vi också inbjudna till Safiren 5 att lyssna och titta på deras redovisningar om kroppens inre organ; tungan är visst kroppens starkaste muskel (i förhållande till storlek)!


Efter sportlovet kommer vi att köra igång med mera No, Vi ska jobba med ett NTA -tema som heter Jämföra och Mäta och som namnet ger en hint om så handlar det om mätningar av olika slag. NTA står för Natur och Teknik för Alla och på den här länken kan ni läsa mer om det;  http://www.nta.kva.se/

Vecka 9:
måndag: Läsläxa
tisdag: Idrott
onsdag: 
torsdag: Utedag - vi går till Fallakullen och åker pulka, kom ihåg hjälm och farkost (ej bob/snowracer) och fika - men det är nog ingen som glömmer det :o)
fredag: Idrott + läxbrev

Ha ett gôtt sportlov!
Lindha

PS Det är okej att sända en kommentar om man vill... :o)

2 kommentarer:

  1. Hej Lindha!
    Jag hoppas du har ett skönt sportlov. Alma är ledig och tycker det är toppen.
    Hälsningar Anna

    SvaraRadera
  2. Hej själva!
    Jodå, det skönt att vara ledig - så har det också blivit mkt aktiviteter, både bad och skidåkning faktiskt.. det är ju alltid roligt, men såklart längtar man ju efter sina elever också!
    Tur att det är skola snart igen! :o)
    Krama Alma från mig..

    SvaraRadera