fredag 23 september 2011

Veckobrev v 38

Hej!
Den här veckan var kortvecka, bara fyra dagar - tråkigt tycker en del, tex de som var hjälpredor.. :o)
Vi har ändå hunnit med en hel del, vi har gjort faktablad om några vanliga svampar och vi har hittat på fantasisvampar och skrivit egen fakta text om dem - jätteroliga och med finurliga egenskaper har barnen kommit på.
Vi har jobbat på med de fyra sädesslagen och börjat lyssna på redovisningar. I matten har vi jobbat på med tiotals- och entals-sortering av tal 0-99 och med bråktal.
På utelektionen gick vi till Ön och utförde lite fler uppdrag i grupper.
Vi har läst upp lite sagor och skrivit sinnes-dikterna på datorn.

Det är mycket på gång nu:
Simskolan kör igång och vi får gå iväg måndag och fredag, vår tid i hallen är 8.30-10.00, under veckorna 39-43. Alla ska följa med de första gångerna oavsett om man kan simma eller ej. Jag meddelar sedan hur det blir i fortsättningen.
Eftersom vi går iväg på slöjdtiden så har jag lyckats byta så att vi får ha slöjden, fortfarande på fredagar, men sista timmen innan vi går hem istället.
Kom ihåg att ta med badkläder och kanske en vattenflaska om man blir törstig.
Under de veckor som simskolan pågår så utgår idrotten på måndagar.

Nästa vecka:
måndag: simskola +
Föräldramöte kl 18.00, inga barn denna gång. Fika finns för 15:-/pers. Vi ska bla. prata om den nya läroplanen, utelektioner - utedagar, läxor mm. Om du har något som du vill att vi ska ta upp så går det bra att kontakta mig så lägger jag med det på listan. Det går självklart bra att ta upp egna frågor på plats också.
tisdag: idrott + läsläxa + ICA studiebesök - detta blir upptakten på det nya temat som vi kommer att komma in i; Frukt och Grönt.
onsdag:
torsdag: läxbrev
fredag: simskola + slöjd

Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar