fredag 9 september 2011

Veckobrev v36

Hej

Den här veckan har vi jobbat med att bli klara med första kapitlet i matteboken, därför har några med sig lite jobb hem över helgen. De ska jobba klart fram tom.s.17, diagnosen vill jag att de gör i skolan. Nästa vecka kör vi igång med nästa kapitel som handlar om bråk; hel, halv, tredjedelar och fjärdedelar.
Vi har fortsatt att jobba med alfabetisk ordning som ni såg på läxan.
Igår på utelektionen jobbade barnen i grupper med olika matteuppgifter, tex att lägga ett antal stenar i tyngdordning, lägga stenar i en rad så att det blev en meter.
Vi har startat upp arbetet med de fyra sädesslagen och gör grupplanscher om varje sädesslag.

Vi har haft klassråd och bla. vi lämnade förslag till Elevrådet att man bara ska få leka med pinnar längs med staketet vid fotbollsplanen och i hörnet av skolgården där den stora busken är. Man får bara ta pinnar som ligger löst på marken, det är förbjudet att bryta kvistar och grenar på levande träd och buskar (Allemansrätten).
Barnen bestämde också att vi ska ha "hjälpkö" vid skrivbordet istället för att jag går runt och hjälper dem som räcker upp handen, för att det ska bli rättvis turordning.

Nästa vecka:
måndag: Svampstudier i skogen vid Falla, man får ta med sig matsäck, svampbok, lupp el.likn. om man vill. + Idrott (bra att ha idrottskläderna i en egen påse som kan lämnas i skolan..)
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: läxbrev
fredag: slöjd


Trevlig helg!
Lindha



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar