torsdag 5 maj 2011

Veckobrev v18

Hej!

Vi hade jättetrevligt på friluftsdagen idag, många roliga aktiviteter att göra - tack till de stora duktiga barnen som ordnade dem! - och faktiskt okej-väder, men vi var välklädda efter att ha sett hur det var i tisdags när mellanstadiet var ute på samma sak som vi, de hade inte samma tur som oss. Ska bli roligt att se resultatet av "tävlingarna" även om det bara är på skoj och det viktigaste är att få delta osv. så var det ju kul att när vi hade hoppat säck så var vi snabbast (!). Nu var det ju fler klasser efter oss å vi vet ju inte hur det gick till slut - det blir spännande att se!
På väg till den första stationen av 8.

I måndags genomförde vi uppdrag: Hur långt hoppar grodan? i NTA-arbetet. Barnen fick i par om två ha grodhoppning igen, men den här gången mätte vi med röda och blåa kuber och funderade en del på hur man förenklar räknandet av kuberna, tex genom att sätta ihop dem växelvis tio röda - tio blåa.



På temat har vi pratat om kon; vad de olika familjemedlemmarna i kofamiljen heter, vad kon producerar och vad den äter. I morgon ska vi se film om var ingredienserna i en pannkaka kommer ifrån.

I bokstavsarbetet har vi börjat med bokstaven Pp som i pirat och i matten jobbar vi på med talen mellan 10-20.

På månadsplaneringen hade jag lagt in att vi ska ha familjekväll måndagen den 23/5 och tiden blir 17.30. Min tanke är att vi ska träffas en stund, barnen ska få visa upp lite olika saker för er och att vi ska fika lite - här kan väl ni prata lite med varandra hur ni vill göra; antingen tar var och en med sig sin egen fikakorg eller också om några vill baka, vi köper fikat och pengarna går till klasskassan. Meddela mig hur ni vill ha det så sätter jag ut infot här på bloggen sen.

Nästa vecka
måndag: läsläxa
tisdag: idrott
onsdag: Jag är med elevrådet på temadag till Östansjö, Anna O. som vickat mycket på skolan (dock inte hos oss tidigare) är vikarie.
torsdag: utedag
fredag:idrott + läxbrev

Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar