lördag 14 maj 2011

Veckobrev v19


Konstigt!
Redan torsdag… igen… nåväl, vi har hunnit med mycket den här veckan, Vi har haft en slutlig utvärdering av NTA-temat och barnen har lärt sig en hel del om mätningar och undersökningar. På köpet har vi också tränat och lärt oss ganska mycket om samarbete och att dra slutsatser.
I Lantgårdstemat har vi tittat på film om hönor, skrivit faktatext och berättelser om Familjen Discos hönsgård. Tilda J och Jennifer har också berättat lite om sina hönor som de har hemma. Imorgon ska vi lära oss vad djuren heter på engelska. Vi har också börjat prata om vädret på engelska, sunny, cloudy och cold har vi kommit till, men fler ska det bli - barnen är helsugna och har massa förslag - kul!

Vi har börjat med bokstaven Xx och den var inte så enkel att komma på ord till som andra har varit, speciellt verb (göra-ord) var knepigt.
I matten har vi fortsatt jobba med addition och subtraktion mellan 10 och 20. Vi har pratat om att om man har ett tal: 11+6 så kan man hålla för tiotalet och räkna ihop entalen först – det är ju jätte-enkelt nu – och sedan ta fram och lägga till tian. Alltså 11+6= 1+6+10. Vi har också sysslat lite med mätning i cm.
Vi har även börjat tala om ”Tvillingarna” eller ”dubblorna” som de ofta kallas och hittat olika mönster i den uppställning som blir av den. Svaret till alla tvillingar/dubblor är ju de jämna talen så vi har också räknat lite 2-skutt.
1+1 = 2
2+2 = 4
3+3 = 6
4+4 = 8
5+5 = 10
6+6 = 12
7+7 = 14
8+8 = 16
9+9 = 18
Olika blad i storleksordning.
10+10 = 20

Idag på utedagen gjorde vi uppdrag, tex. hämta två olika tunga stenar, storleksordna tre olika löv, hämta en pinne som är dubbelt så lång som sin fot. Det fungerade väldigt bra och var roligt, nästa gång blir det lite svårare uppdrag.

Nästa vecka:
måndag: läsäxa
tisdag: idrott
onsdag: Jag är ledig och Anna O vikarierar. (Förra onsdagen blev inget av så jag har varit med som vanligt hela veckan)
torsdag: OBS! Ingen utedag. Vi ska vara kvar i skolan och planera för familjekvällen.
fredag: idrott + läxbrev

Have a nice weekend!
Lindha

PS. Pga något strul på Blogger så har inte veckobrevet kommit ut i vanlig tid. Hoppas att det fungerar som det ska nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar