torsdag 28 april 2011

Veckobrev v17

Hejsan

Idag när vi var i Svenssons Hage var det nästan magiskt! Det var som en vit sky av vitsippor överallt under träden, otroligt vackert! Jag försökte ta lite bilder, men min kamera strulade så det blev inget den här gången :o(
 Vi hade med oss skrivtavlor och ritmaterial och barnen fick rita av de vårtecken som de hittade, det blev många fina fynd som kom på bild, till och med maskrosor som blivit fröställningar redan.

Vi har skrivit och ritat om påsklovet och börjat jobba med bokstaven Cc som i cirkus. Vi har repeterat de jämna talen - vi kallar det att göra 2-skutt och vi har även pratat om att det är 2:ans gångertabell. Vi har också räknat med 10-skutt upp till 100.

Vi har startat upp det nya temaområdet som handlar om Lantgården. Vi kommer att prata om vad som produceras på en bondgård, vilka som arbetar där och hur arbetet ser ut. Vi ska lära oss om bondgårdens djur och lära oss att läsa och skriva faktatext.

Vi har haft klassråd och barnen tycker har blivit tystare och lugnare i klassrummet. Fortfarande tycker några att det är lite högljutt i matsalen ibland, men några tycker att det har blivit lite tystare sen man ställde upp skärmar av tyg som delar av salen och som också tar upp ljud.
Under v.20 kommer Talang 2011 gå av stapeln i Trivselvärdarnas regi och från vår klass ser det ut att kunna bli tre bidrag.

Nästa vecka:
måndag: Läsläxa
tisdag: OBS! ingen idrott
onsdag:
torsdag: friluftsdag vid HOK-stugan. Skolan bjuder på korv med bröd till lunch och elevrådet står för aktiviteterna. Tänk på kläder efter väder ute hela dagen och man kan ta med en liten matsäck.
fredag: idrott + läxbrev


Have a nice Valborg!  Här kan man läsa lite om varför vi firar Valborg och 1:a maj
 

Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar