torsdag 7 april 2011

Veckobrev v.14

Hej!

Som ni kanske redan vet har vi jobbat mer med NTA, barnen fick hoppa med grodor och mäta vem som kunde hoppa längst. Det visade sig att det var väldigt olika hur långt man kunde få dem att hoppa, även här mätte vi med pappersremsor och gjorde ett diagram på väggen och jämförde de olika hoppen. Barnen tyckte hur som helst att det var ett roligt uppdrag.

Vi har fortsatt med kompisläsningen och det fungerar bra, det har blivit väldigt många bokryggar på hyllan nu. Vi har precis börjat med bokstaven Yy och vi har haft HLR, än så länge med halva klassen, andra halvan kör imorgon.
Leo, Gustaw och Joel med sniglar och björkhänge

Idag var vi i Svenssons Hage och blåste nästan bort (!) men det var ändå rätt så varmt som tur var. Nu känns det att våren är på gång ordentligt, vi hittade ganska många vårtecken; bl.a. blad av kirskål, maskros och nässla, björkhängen, uppvaknade sniglar och gråsuggor. Vi hörde också mycket fågelkvitter, men det blåste så mycket så det var svårt att urskilja vad man hörde. Allt som vi sett ska vi skriva om i vår nya bok som vi kallar "Min naturbok".


Gråsugga               
En snigel som "sitter i kungastol".
Nu är vi också inne på sluttampen av Jag-temat, barnen har fått intervjua varandra och svara på frågor om hela sitt namn, födelsedag, adress och telefonnummer mm.

På klassrådet förra veckan visade det sig att det var några barn som ville ha lite mer läxa och just med sånt är jag inte den som är den så det gick ju bra att ordna :o)

Vi personal på skolan har fått gå igenom en allergi-checklista nu i veckan och det visade sig att det är ett par saker som vi måste tänka på. Det ena är att vi inte får använda starkt doftande deodorant (ingen deo alls som är på sprayflaska) och vi får heller inte ha jordnötter i skolan, eftersom allergenerna sprids i luften.


Efter påsklovet kommer jag att köra igång med utvecklingssamtalen och tiderna kommer ut under nästa vecka. Vi gör som förra gången, om tiden ni får inte passar, försök att byta med varandra och meddela mig, om ingen tid fungerar så säg mig till så bokar vi in en som gör det.


Vilma har hittat scilla och syrén med knoppar.

Så till sist, det är inte bara på utedagar som vårtecken hittas, här är scilla och syrén som fått följa med och pryda klassrummet.




Nästa vecka;
måndag: läsläxa
tisdag: idrott
onsdag:
torsdag: utedag
fredag: idrott + läxbrev


Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar