torsdag 14 april 2011

Veckobrev v15

Kim och Klara i vitsippslandet.


Hej
Vad våren har kommit! Nu vill man nästan stoppa tiden ett tag och bara få njuta av allt som vaknar till liv igen. Idag har vi varit i Svenssons Hage igen, man skulle kunna tro att det blir långtråkigt att gå till samma skog (nästan) varje gång, men icke! Det finns alltid något att göra, just nu är det jakt för att hitta och se alla vårtecken som sprutar fram, det finns massor med lekar som måste lekas och mycket pinnar som bara väntar på att bli upphittade :o) Några räknade hur många tussilago som växte på ett område: 269st och det betydde att barnen max fick plocka 5 var - det måste ju få sitta några kvar också...
Några stackars barn fick också känna på den sämre sidan av vår och sommar - och ramlade i brännässlor..

Här är lite fina bilder från dagen..
Elina och Hugo samlar gråsuggor.

Tilda J i vitsippsland.

Vilma och Moa med sippor i "bananskal"..

Tilda A och Jennifer letar kryp under stenarna.



Under veckan har vi också jobbat lite :o) bla med två uppdrag i NTA, det ena handlade om att fundera ut varför mätning med hjälp av sin fot kan vara lite knepigt - barnen kom på att vi ju har lite olika långa fötter..
Det andra uppdraget var att förutse ett föremåls mått och sedan mäta med hjälp av olika saker tex plastskedar, trådrullar, tandpetare etc.

I matten jobbar vi på med addition och subtraktion mellan 10 och 20. Vi har också börjat köra huvudräkning på datorn, en och en den här gången.Vi har börjat med bokstaven Dd som i drake.

I onsdags gjorde vi påskpyssel, häxor och kycklingar i parti och minut :o)

Imorgon blir det bla. tipspromenad och lite mysstund innan vi tar oss ett välförtjänt påsklov.
 
v17:
måndag: annandag påsk - alla lediga
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: utedag
fredag: idrott + läxbrev



Glad Påsk!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar