torsdag 10 februari 2011

Veckobrev v6

Hej!

Den här veckan har vi börjat med nya matteboken och det var kul att få en ny bok, men det kör igång direkt med lite svårare grejer; klockan hela och halva timmar & dubbelt och hälften, vi har pratat om att man tar lika mycket till när det handlar om dubbelt och att man delar lika på två högar/dela på mitten (halva) när det är hälften.

I bokstavsarbetet har vi kommit till Vv; det finns många spännande typer här; varg, vampyr, varulv och vikingar, det ska bli intressant att se vad vi får för sagor den här veckan.. hua...
Vi skriver mycket sagor nu och barnen är så påhittiga och har så många kul idéer och de skriver bra också! Vi har fått göra ett bibliotek till alla egna böcker, där finns alla möjliga olika sorter; porträttböcker, samlingssagor, följetonger och faktaböcker.


Några grupper är klara och har fått visa upp sina musteatrar - det var kul! 


Idag gick vi till Svenssons Hage och fikade och lekte, vi hade väl iofs önskat att vi fått onsdagsvädret, men det var ändå roligt att åka på den nya snön på kullen. Några såg dessutom fyra (!) ekorrar som satt i en trädgård och mumsade vid ett fågelbord.






Vi fick gå till 2:orna idag och titta på deras fina egenhändigt byggda tidsmaskiner, häftigt! Alla fick rösta på den man tyckte var finast. Nr 9 var den som kammade 1:a pris och nr 3 kom på andra plats.


Nästa vecka kommer vi att jobba med "Jag", att veta lite om sig själv, när man är född, var man bor, vad man gillar/inte gillar osv. Läxan kommer att vara att göra det egna släktträdet.


måndag; läsläxa
tisdag: idrott
onsdag:
torsdag: utedag
fredag: idrott + läxbrev


Ha en skön helg och hoppas att ingen snöar inne! (eller ännu värre - ute...)
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar