torsdag 27 januari 2011

Veckobrev v4

Mors kors!

I fredags fick barnen göra en liten planering av vad de skulle vilja göra och lära sig under den här terminen, det blev en låååång lista som kommer med i Loggboken imorgon, många bra idéer kom fram tycker jag.
Den här veckan har vi egentligen mest fortsatt med det tidigare arbetet, ö - barnen har skrivit roliga och bra berättelser, i matten har vi pratat lite om pengar och tecknat upp tal både med enkronor och femkronor, vi har också fortsatt att göra fiskar (och annat) till akvariet/havet. Det blir många fina fiskar och barnen har haft mycket fantasi och skapat allt möjligt utifrån egna idéer, roligt!

Vi har också - äntligen, säger barnen - börjat med musteatern, och det går riktigt bra, barnen skriver manus och ska sen få träna in det och till sist visa upp för varandra. 

Idag har vi varit på Ön, eller is-snöberget kanske vi ska säga och hade tur med vädret igen! Efter lite mödosam klättring fikade vi i solen på toppen!!
Vi lekte också en lek som heter "Kom alla mina mattetal". 

Nästa vecka;
måndag: läsläxa
tisdag: idrott
onsdag: Vinterfriluftsdag
torsdag: 
fredag: läxbrev + idrott

Info om vinterfriluftsdagen;
Vi ses i klassrummet kl 8 som vanligt.
Vår buss avgår 9.15 från skolan och vi är tillbaka 14.10 -  skolskjutsarna är anpassade efter detta och det är även möjligt att få med pulka/skidor i skolskjutsen den här dagen.
I all utförsåkning (pulka och skidor) är hjälm obligatoriskt.

För att åka slalom måste man ha egen utrustning eftersom de äldre barnen prioriteras för att få låna. 
Färska rapporter från Kvarntorp säger att det kommer att gå bra att åka längdskidor - men det finns inte så många att låna så om man vill åka mycket så är det säkrast att ha med egna.

Korv med bröd och dryck serveras till lunch, men det är bäst att ha med sig lite eget att äta också eftersom vi kommer att vara ute länge.

Och kom för all del ihåg; varma kläder! och kanske ett par extra vantar.

Kvarntorpshögen - here we come!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar