torsdag 13 januari 2011

Veckobrev v2

A
Hej!
Nu är vi igång med en ny termin och allt börjar rulla på igen (skönt och roligt tycker jag). Den här veckan har vi pratat, skrivit och ritat om ”Mitt jullov”. Vi har jobbat med 9 och 10 i matten och vi har fortsatt att jobba med Ff. Vi har också börjat göra fiskar på bilden, de ska så småningom få simma i ett akvarium i korridoren… vi får se hur det blir… 
Vi har läst en bok på engelska som heter ”Looks like lunch!” Den handlar om… tro de eller ej, fiskar… :o)

När vi var ute på torsdagen gick vi till Ön och det var minsann roligt, de hade lagt upp ett stort lager av snö, så det blev som riktig bergsklättring och med byggande av snöbumlingar, extra bonus till vädergudarna som gav oss en solig stund på toppen av berget, så härligt! När vi var där borta fick barnen springa stafett två och två och samla in bokstäver som vi lagt ut. Bokstäverna användes sedan i grupper om fyra till att göra en ordjakt, bygga ihop ord av de bokstäver som man hittat. Det blev en liten tävling om vilka som lyckats göra det längsta ordet respektive vilka som lyckats bygga flest ord, avgörandet står under fredagen. Roligt var att det blev ett riktigt bra samarbete mellan barnen och efter en stund uppstod byteshandel med bokstäverna när någon bokstav saknades… :o)

Nästa vecka;
måndag: läsläxa in
tisdag: rytmik, idrott – brottning. Jag ska gå på utbildning och Lena Nysten som var med på julpysslet kommer och vickar.
onsdag:
torsdag: Vi åker skridskor i ishallen. Läxbrev in.
fredag: idrott

Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar