fredag 31 maj 2013

Veckobrev v.22

Tjena alla damer och herrar!
I veckan har vi jobbat med världsreligionerna. De olika världsreligionerna; Buddism, Hinduism, Islam, Judendom och Kristendom. När man är buddist finns det fyra ädla sanningar. De är: 
1.Sanningen om lidandet
2. Sanningen om lidandets orsak
3. Sanningen om hur lidandet kan upphöra
4. Sanningen om vägen som upphäver lidandet
och de har en sak som kallas den åttafaldiga vägen. Då ska man göra dessa saker
Rätt förståelse:  Kunskap om de fyra ädla sanningarna.
Rätt tanke: Oskälviskhet, allkärlek och medlidande.
Rätt tal: inget förtal ,ingen lögn ,inga hårda ord,inget tomt prat.
Rätt handling: Inte döda, inte stjäla, inte leva okyskt, inte ljuga, inte dricka alkohol.
Rätt levnadssätt: leva rent. Avstå från handel med vapen,människor, slaktdjur, sprit, droger och gifter.
Och så finns det Hinduism, Islam, Judendom och Kristendom också. 
Den här veckan har vi visat upp vår show Superkraft AB. Det var ganska roligt.
Hejdå från Fanny och Elina  

Lindhas rader:
Hektiskt vecka! Men VAD DUKTIGA barnen är!!! Det blev en riktigt lyckad cykelutflykt med rundvandringen på Hembygdsgården och fria aktiviteter på Spontan. Varmt var det också! Brännbollsturneringen var jättekul, men synd att det blev så regnigt att vi fick avbryta, eftermiddagen fick vi ägna åt lite inomhusarbete, matte tex.
Torsdagens show var en succé! Superduktiga på att spela teater (tänk att komma ihåg alla repliker så bra!) och superduktiga på att sjunga och dansa (att komma ihåg alla låtar och alla danssteg!) Jättekul att det var så många som kunde komma och kolla. Dessutom har vi jobbat klart både med järnåldern och hunnit dra igenom de fem världsreligionerna!

Nästa vecka:
måndag:
tisdag: idrott + läxförhör av läsårets sista läxa.
onsdag: SKOLRESA!
Bussen går 7:30 från skolan. Vi stannar vid Sveafallen, fikar (smörgås, festis och frukt med från skolan), går runt i naturreservatet och tittar på spåren från istiden. Vi besöker också Kulturcentrum Berget där det finns hantverksbutiker och lite smådjur att klappa på.
11:00 åker vi vidare mot Karlskoga och äter lunch på McDonalds. Barnen kommer att få en lunch där för ca 60kr, antingen Happy Meal + en glass eller en större meny. På måndag kommer barnen att få säga vad de ska ha så att vi kan göra en förbeställning till McDonalds.
Vi räknar med att vara på plats på Boda Borg ca 12:30. 13:00 kör vi igång med kampen för att ta sig igenom rummen. Vi kommer att göra klart med grupper för Boda Borg innan vi far iväg. 17:00 tar det roliga slut och vi åker hem igen. Vi beräknar att vara tillbaka mellan 18:15 och 18:30 vid skolan.

Vill man ta med sig ytterligare fika går det bra, det finns matsäcksrum på Boda Borg så att man kan ta paus med sin grupp och få i sig något. Extra dryck är ett måste! Det finns kranvatten där att fylla på en flaska med.. :)
Vi har bestämt att man får ta med sig lite fickpengar (om man vill köpa något vid Sveafallen/Boda Borg) - max 100:-
De föräldrar som följer med från vår klass är: Mojje och Helena. Från Smaragden är det Carls pappa, Mathildas pappa, Amanda Os mamma och Max mamma.
torsdag: Nationaldagen - alla lediga
fredag: lovdag

Ha en skön helg!
Lindha
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar