fredag 17 maj 2013

Veckobrev v20

                                       hej mammor och pappor.

Vi har haft idrott då körde vi skeppsbrott då fick man plocka fram va man vill och de blev en hinderbana. Om man gick på golvet fick man göra tre upphopp och det var två tagare och två befriare om man blir tagen får man sätta sig på golvet och vänta på en befriare. Och på slutet körde vi Pansarboll. Då hade man mattor de som inte hade mattor fick kasta bollar på de som hade mattor om man blev träffad fick det laget mattan.
Puddi Puddi är en låt som finns i ett spel och de finns många fler låtar och den appen brukar man använda på rasterna. På rasterna så skiner solen så man blir svettig.
hej då från Leo och TUre

Lindhas rader:
Nu har det blivit sommar plötsligt! Känns verkligen som klassisk skolgård nu på rasterna; några leker på gräsplanen, fotbollsmatcher pågår (fast det gick ju att spela mitt i vintern också för somliga...), hopprepshoppning - härligt!

Vi har jobbat på med Närke; kartläsning av orter, berg, sjöar och öar och så läser vi om landskapsdjur och blomma, samt lite om olika platser i trakten av Hallsberg.
Vi har också börjat läsa om bronsåldern. Först läser alla hela kapitlet två och två, sedan ska man i paren skriva fakta från ett par av sidorna och till sist kommer vi att lägga ihop alltihop (barnen läser upp sina texter och jag skriver in det) i ett samlat dokument som vi sedan klistrar in i vårt skrivhäfte.

I matten har vi nu kommit in på geometri igen, nyheter nu är olika typer av vinklar (spetsiga, räta, trubbiga). Vi har också börjat rita tredimensionella figurer, kan vara lite klurigt att få till det i början - men oj vad skoj det är! Vi håller också för fullt på att göra uppställning i räknehäfte - det går bra, känns som att vi har lagt i turbon å kör så det ryker allihop!

Superhjältarna har mycket att göra men företaget Superkraft går bra - på torsdag är det genrep (man får ha "rätta" kläderna på sig om man vill) - torsdag 30/5 är det föreställning! Mer info nästa fredag.

Anemone Nemorosa från Svenssons Hage

Nästa vecka:
måndag:
tisdag: idrott + läxinlämning - förhör
onsdag: slöjd + vi hälsar en ny elev som ska börja i klassen i höst välkommen på besök; Tage Härensten som flyttar hit från Linköping.
torsdag: biblioteket + Superhjältarna - genrep + läxutlämning: multiplikation + rättstavning sj-ljud (nya ord)
fredag: idrott

Verkar som att vi ska få en solig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar