fredag 30 november 2012

Veckobrev v48

Hej mormor och morfar!
Vi har fått göra en julkalender. Först skulle vi skriva en julsaga och sen skulle vi göra smällkaramell. Hur man gör: först väljer man silkespapper sen viker man pappret på mitten sen klipper man där man har vikt sen viker man igen sen klipper vi där man vek så krulset kom fram sen skulle man öppna så krulset inte sitter ihop sen lägger man sagan på pappret sätter tejp sen rullar man in dem sen setter man ett klister märke sen skriver man ett nummer.
Vi har haft idrott vi spelade prickboll man skulle kasta mjukbollar på handbollar man fick inte gå över en viss linje och dit skulle man skjuta på handbollen så den gick över där man inte fick gå över.
På idrotten gjorde vi också en tråkig lek som heter Granaten. Gurra, Leo, Ture och Tilda. J och alla andra vann.
Nu när snön har äntligen kommit så leker alla barn i snön:D 
Moa har gjort en snökatt!
 

av TöjA OCH GURKAN !!!!!!!!

Lindhas rader:
Japp! Nu kom snön, härligt! 
Om julsagan; alla fick skriva en julsaga (A Christmas Carol), sedan rullades den in i en smällkaramell och nu byter vi med Smaragderna och varje dag nu fram till jul kommer vi att lotta någon som får välja en karamell, läsa sagan och mumsa i sig överraskningen som också finns i :o)
I NTA har vi jobbat med det elektriska språket och gjort kopplingsscheman och byggt ihop enligt schemat till en krets. 
Matten har vi fortsatt att jobba med omkrets och vi har också kommit in på AREA - yta, vi har kollat hur många kvadrater (som har sidor som är 1cm) olika figurer har, alltså hur många kvadratcentimeter de är. Vi har också repeterat avrundning och kommit in på överslagsräkning så smått. 
I engelskan har alla fått göra ett häfte; Min Språkbiografi. Det är en självvärdering av vad man kan inom olika områden i engelskan, att lyssna och förstå, tala, läsa och skriva samt lite om vad man vill lära sig mer av och hur man tycker man lär sig bäst.

Nästa vecka:
måndag:
tisdag: idrott + läxinlämning
onsdag: slöjd och musik
torsdag: läxutlämning
fredag: idrott

Ha en riktigt fin 1:a advent!
Lindha  
 

1 kommentar:

  1. Hooo hooo Klassen!

    "Gurkan" tyckte att jag skulle kolla bloggen x-tra noga, kan det ha att göra med att han bytt namn?
    Äntligen snö och kallt så på med kläderna och ut och gör fler snökatter!
    Var rädda om er och ha en toppen vecka.

    Kramilikram på er ALLA

    Från mamma Malin Johansson

    SvaraRadera