fredag 23 november 2012

Veckobrev v47

Hello mums and dads!
När vi hade skickat in våra trafikteckningar så fick vi reflexer och en kalender som klassen fick dela på.
Vi har haft slöjd fast inte syslöjdarna dom fick sitta i klassrummet och jobba för sylärarens barn var sjuk och då var hon hemma.
Vi har haft idrott då körde vi handboll då kom Michael dit. 
Vi har haft musik då hade dom minikonsert för oss som satt i klassrummet. När vi satt och väntade på att vi skulle få gå på minikonsert lekte vi en lek i klassrummet som hette Little Red Riding Hood. En skulle sitta på Lindhas stol och sen skulle dom andra fråga saker på engelska och sen skulle den som satt på Lindhas stol svara på engelska.
Vi har haft story one by one då skulle man göra en egen saga.
Vi har jobbat med matte i matten har vi jobbat om omkrets mm, cm, dm och m. Vi har läst upp boktips dom som ska läsa upp boktipsen är Klara, Alma och Tilda A. 
Vi har lyssnat på Gamla Testamentet det handlar om gud. 
Vi har jobbat med NTA gömda kretsar. Vi gjorde lådor med sladdar i sen skulle man testa varandras det tyckte nästan alla var ROLIGT! 
Vi har jobbat med kroppen då var man i grupper grupp A-I. Varje grupp jobbade med en del av kroppen utom grupp B dom gjorde en modell av en människa.
Bye bye see you on Friday!

From Vilma and Jennifer

Lindhas rader:
Ja, det var ju tråkigt att inte få ha syslöjd :o(
Leken som vi gjorde kallas Hot Seat och den här gången hade vi läst Little Red Riding Hood (Rödluvan och vargen), det är en typ av dramaövning det fungerade väldigt bra, både i helklass och i mindre grupper.
Vi har påbörjat temat om kroppen och som vanligt får man aldrig sluta förvånas över hur mycket den här klassen kan och vet. Och över hur mycket de vill veta. Den "lilla" upptakten till temat som jag hade planerat tog oss ca 1,5 timmar och resulterade i två fulla bdderblocksblad med frågor om vad vi vill veta om kroppen. Fantastiska ungar!! 
I matten har vi som sagts börjat med begreppet OMKRETS. Jag har förklarat det som den sammanlagda sträckan runt ett föremål eller en figur. Vi har pratat lite om de olika längdenheterna och att det är viktigt att man håller sig till att använda samma enhet i de sträckor man ska lägga ihop, annars blir det helt galet. I matten har vi nu också då passerat området med digitaltid och jag känner att många har börjat förstå, men det finns lite kvar så vi kommer att fortsätta jobba med det vid sidan av matteboken, och det är bra om ni övar lite hemma också.

Nästa vecka:
måndag:
tisdag: läxinlämning + idrott
onsdag: slöjd + nya grupper i musiken
torsdag:xutlämning; den här veckan blir det både lite klockan och lite stavning; ord med ng-ljud
fredag: idrott

Trevlig helg!
Lindha 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar