fredag 9 november 2012

Veckobrev v45

Hej alla mammor och pappor!

Vi har haft mycket engelska. Det som handlar om engelska är att vi har gjort pratbubblor från engelska läxans meningar och The End. Vi har haft klassråd men vi har inte fått resultatet från elevrådet än.
I veckan har vi gjort ett uppdrag i NTA. Det handlade om att bygga en liten modell av en glödlampa. I matten håller vi på att lära oss digital klockan, några kunde redan digital klockan.
I veckans idrott pumpade Hanna vår puls till max. Sen efter idrotten var hela klassen trött förutom Kim och Gustaw.
På slöjden har alla blivit färdiga med sina fisktavlor. Nästa vecka får alla ta hem sina fisktavlor. 
Nästan alla på sy - slöjden har blivit klara med att börja med traskanter.

Hejdå från Hugo och Sebbe!


Lindhas rader:
Barnen har fått berätta om sin avslutning på sagan Over at the Castle, och här är en film med bilderna.

Detta med att lära sig digitaltid är inte det lättaste har vi upptäckt, och det går betydligt lättare om man kan den analoga, så därför kommer vi att köra ganska mycket klockan nu ett tag framöver - även i läxor.
Vi har också kollat på hur Timezattack fungerar och alla tyckte att det verkade vara ett bra spel, både roligt och lärorikt. 

Vi har som sagts tidigare haft ganska mycket engelska den här veckan, för att dels behövde vi avsluta sagoprojektet och göra pratbubblorna innan alla glömt vad de hade kommit på. Sedan behövde vi gå igenom inför veckans läxa, att kunna säga lite olika klädesplagg.

Så här ser vår dörr ut nu, många sköna meningar :o)


Vi har haft lite ändringsgenomgång på Arbetsschemat, vissa punkter behövde fräschas upp lite; vi ska se till att bli klara med välskrivningskorten nu och göra två i stöten, när man får läsa i tio minuter ska det ske tillsammans med läskompisen och när det är färdigt ska man skriva en liten sammanfattning av det som man läst (träning i att återberätta som en del har tyckt varit svårt), på rutan där man ska skriva saga kommer de under en tid nu att få skriva enskilt (eftersom vi skrivit i par förut) till sist har jag berättat om nyköpt engelska material som man kan jobba med på engelskarutan.

Nästa vecka
måndag:
tisdag: idrott + läxinlämning
onsdag: slöjd + musik
torsdag: läxläxutläming + Nationella Läsdagen, vi ska passa på att läsa mycket, barnen får gärna ta med en kudde att sitta/ligga och mysa med.
fredag: idrott

Ha en skön helg!
Lindha

1 kommentar:

  1. Hej alla barn och Linda!

    Det är jätte kul att läsa vad ni gjort i veckan.
    Och se alla fina teckningar, kort och bild spel.
    Lycka till att få Gustaw trött då måste ni sätta in extra resurser.

    Fortsätt skriva och berätta!
    Ni får ha en toppen vecka och kram på er alla!

    Malin

    SvaraRadera