torsdag 26 januari 2012

veckobrev v4

Hej
Den här veckan har vi fortsatt att jobba med 3D geometri, dela upp tal och vi har även pratat ganska mycket hur man löser lästal, dvs hur man ska teckna ner sin lösning på mattespråk (siffror och tecken) samt få med ett svar på den fråga som finns i uppgiften, svaret ska dessutom vara en hel mening - träning att i matte kolla upp vad det var man egentligen räknade ut, vad svaret betydde och att formulera sig skrift.
Vi har börjat hålla koll på termometern, lite kul nu när det äntligen varit minusgrader.

På engelskan har vi repeterat lite fraser och de sitter bra nu. Vi har även lagt till: I live in Hallsberg.
I svenskan har vi fortsatt med sagorna, välskrivningen och börjat ett nytt projekt där vi ska brevväxla med eleverna i Sebbes gamla klass i Laxå. Vi har gemensamt kommit fram till vad som behöver finnas med i brevet, barnen får skriva en kladd först som jag rättar och sedan får de skriva rent på ett fint brevpapper. Alla är glada och positiva och har skrivit jättebra brev och jag tror att det här kommer att bli väldigt lyckat.
Vi har också börjat att prata om Året och almanackan, att det finns 4 kvartal, 4 årstider (i Sverige) 12 månader, 52 veckor, 365 dagar (366 dagar 2012 = skottår).

På NTA har vi idag gjort det nionde uppdraget. Det innebar att testa vilken jordart som är bäst på att hålla kvar vatten. Experimentet var med många instruktioner och flera moment att komma ihåg, den delen fungerade bra, men det som var knöligt var att silanordningarna var instabila och trillade omkull för flera grupper så att de fick börja om eftersom allt hamnade på golvet.. :o( Nåväl, alla fick ordning på grejerna till sist och resultatet får vi imorgon eftersom tiden inte räckte till för vattnet att rinna igenom för alla.

Nästa vecka:
Lite så här kunde det få bli i helgen tycker jag, det är vi allt värda :o)
måndag: Idrott. Vi har bytt mattid den här dagen och kommer inte att få mat förrän 12.15 (sexorna har turnering och behövde äta tidigare) Det kan vara bra om barnen får med sig ngn extra frukt eller en liten smörgås så att de inte svimmar innan det blir lunch :o)
tisdag: Idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: läxbrev
fredag: slöjd

Ha en skön helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar