torsdag 19 januari 2012

Veckobrev v3

Hej

Den här veckan har vi börjat med nya matteboken, det startar med 3D geometriska objekt och vi har räknat hörn, kanter och sidoytor. Dessutom har vi konstruerat kuber, rätblock och pyramider i långa banor, logisk och praktisk matte, det har fungerat jättebra och varit roligt, alla är så motiverade och duktiga!
Vi har också delat upp tal i hundratal, tiotal och ental samt satt ihop uppdelade tal (dvs motsatsen till det tidigare)
ex: 578 = 500+70+8
och 600+20+5 = 625
Det trixigaste är när det kommer tal där tiotalet eller entalet är en nolla.
ex: 209 = 200+0+9
Syftet med att kunna dela upp tal på det här sättet är att det så småningom blir lätt att med huvudräkning addera och subtrahera  stora tal. 

I svenskan har vi fortsatt att skriva sagorna som vi började med förra veckan, några har blivit färdiga och har läst upp. Bra resultat och roligt att se att det kan bli ganska olika trots att utgångspunkten var lika för alla.
Det blir ganska mycket nystarter så här i början av terminen, vi har börjat med välskrivning, vi tränar lite mer på varje enskild bokstav och skriver av en liten vers det finaste vi kan.
På Jord-temat ska vi testa vilken jordart som är den bästa för ärtor att växa i. Barnen har i grupper fått välja vilken jordart de vill odla i sått i denna, sen har vi skrivit ner vilken var och en tror att det växer bäst i och varför man tror så. Vi har också sått ärtor i provrör i de olika jordarterna för att - när de grott - kunna studera rötterna.

Imorgon ska vi börja ha lite koll på termometern.

Nästa vecka:
måndag:idrott
tisdag:idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: läxbrev
fredag: slöjd

Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar