fredag 13 januari 2012

Veckobrev v2

Hej!
Då så var första arbetsveckan 2012 slut.
Även om det var skönt att vara ledig så är det rätt behagligt att komma in i vanliga rutiner igen och såklart att träffa sina underbara elever igen!
Arbetet har flutit på bra, vi har kört frågorna som vi gjorde om masken, fast det var så längesen vi gjorde det så kommer barnen ihåg bra.

Vi har inte börjat med nya matteboken än, det blir i nästa vecka, men de flesta börjar bli klara med den gamla och de som inte har blivit det kommer att få ha den istället för läxbrev tills den är klar.
Vi har börjat skriva lite mer strukturerade sagor. Första sagan blir utifrån en gemensam planering där vi i klassen bestämt vilka roller som ska vara med och de grova dragen i berättelsen. Sedan skriver barnen sagan tillsammans i smågrupper och lägger ut texten lite mer, beskriver mm. Sedan ska alla få läsa upp sina sagor för klassen och vi pratar om hur de blev.
Vi har målat bilder med olika leror (keramiklera, bränd lera och den gula som vi har gjort tester på i NTA) och humus.
Det stora "temat" den här veckan  har varit Mandalas. Vi hade en stund i tisdags när alla skulle måla en sån och sedan har det bara ramlat på, ALLA målar Mandalas - all ledig tid! :o) Visst är de fina?!

Nästa vecka:
måndag: idrott
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: läxbrev/läxa i matteboken
fredag: slöjd

Ha en skön helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar