fredag 12 april 2013

Veckobrev v15

Hello mums and dads!
I veckan har vi haft mycket med "mathstalk". Då skriver Linda upp tal på tavlan och så ska vi försöka dubbla talet så många gånger som möjligt.
På träslöjden har nästan alla börjat på dinosaurier på hjul.
På syslöjden har nästan alla börjat på att sy sicksack på våra sy påsar.
I veckan har vi bestämt att vi vill åka till Boda Borg på skolresa.
Hej då från Marcus och Hugo

Lindhas rader:
Nu är vi klara med alla nationella prov i svenska - skönt! Barnen har fått i läxa att fira med en extra chokladbit ikväll eftersom de har gjort ett jättebra jobb :o)
Nästa vecka kör vi igång med matteproven. 
Vi har haft mycket matteprat som ni läste nyss, mest repetition av gamla grejer, men det känns bra att gå igenom en del och se att det verkligen finns kvar. Det ser ni också i läxorna, det är repetition som gäller.
Från och med nu kommer vi inte att ha Pojken och Tigern som läxa längre, den kommer att vara kompisläsning här i skolan, det blir lite mer att jobba med matteläxor istället.
I matteboken går det nu med en rykande fart och det går som smort - multiplikation och division med 7, 8 och 9, bara lite krångligt för att det är stora tal, men annars inte svårt alls.

Vi har haft bild och tittat på och inspirerats av Karl-Axel Pehrson-bilder, eftersom vi nästa vecka gör en utflykt till Länsmuséet i Örebro och utställningen "Fågel, fisk eller mittemellan". Barnen har fått rita egna bilder i Karl-Axels anda, med mycket natur, växter, djur och blandningar av dessa och med mycket färg.
Dödskallevinda - Karl Axel Pehrson


Vi har kommit igång med Superhjältarna, barnen är yberduktiga och det kommer bli världens bästa musikal - men jag hade mig väl inte förväntat mig något annat :o)

Vi har under veckan fått höra hur det var på de olika arbetsplatserna som barnen fått vara med på, det är jätteintressant och barnen är såå bra på att berätta om vad de varit med om och om vad de lärt sig.

Ja, just det, barnen har kommit fram till att de vill åka till Boda Borg och Sveafallen på skolresa (genom röstning). Mer info kommer när det blir bestämt ordentligt.

Nästa vecka:
måndag: 
tisdag: obs! ingen idrott, läxinlämning
Vi åker till Länsmuséet i Örebro och går på utställningen "Fågel, fisk eller mittemellan?" Vi får också vara med i en workshop tillsammans med en konstnär (en riktig?! ;o)
Vi får med oss smörgås, festis och frukt från skolan, men man får också ta med sig egen matsäck om man vill. Vi åker buss från skolan 8.15 och är tillbaka ca 13.00. Sedan går vi enligt ordinarie schema till 15.00
onsdag: slöjd
torsdag: Superhjältarna, läxutlämning
fredag: idrott

Ha en skön helg!
Lindha




  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar