fredag 15 mars 2013

Veckobrev v11

Hej alla mammor och pappor!
Vi håller fortfarande på att forska om dinosaurier. En del har forskat
två dinosaurier och en del forskar fortfarande på sin första. Vi kan ge er lite fakta om några dinosaurier. T.ex. att Apatosaurus vägde 3000 kg och var 4m hög och 21m lång.  Namnet betyder lurig ödla
och den levde på sen Jura. Och att Eoraptor åt kött och kunde väga upp till 3,5kg. den är den äldsta kända dinosaurien vi vet om. 
På engelskan hade Lindha ingen plan så vi fick säga vad vi ville göra på engelska. Då dela Lindha upp i grupper så varje sak vi sagt blev en station. Man fick 6 minuter på varje station. Det var 5 stationer och det var 1.Please-leken 2. Multikill 3.Charades 4.Café 5. Little red riding hood. På Please-leken ska en som man valt ut t.ex. säga go to the door please och bara om man säger please så ska man följa orden. På multikill rablar vi gånger tabellerna på engelska. På Charades ska vi vara något så ska man gissa vad man är och säga på engelska. På cafe' ska vi beställa på engelska. Vi har ett papper vad vi ska säga. På Little red riding hood  ska man vara en karaktär från sagan sen frågar man varandra saker.  
Vi har jobbat med burken det är när Lindha lägger i nått i en burk och vi ska gissa t.ex. hur lång den saken är eller hur många det är. (Alva vann!)

Lindhas rader:


Fyyy vad kallt det har varit!! Mars som ska vara en sk vårmånad, men vi har ju i alla fall fått en hel del sol på oss som tur är. Här i klassrummet märker man att det är vår ändå - för nu börjar det på att gro i våra krukor - Hurra!!
Paprika
Svartöga

Svartöga



Paprika



Nu har vi kört igång med nationella proven, de flesta har gjort det första A-provet som är muntligt och handlar om att kunna samarbeta. Vi har också gjort ett testprov för att få känna på hur det är med de enskilda proven - det gick superbra!! Det är bra att få känna på hur man ska göra i en provsituation, att man inte får prata eller gå vare sig och vässa pennan eller på toaletten hur som helst utan att ha fått klartecken från mig. Dessutom måste det ju fortsätta vara tyst och stilla ända tills alla blivit färdiga.


I matten har vi fortsatt jobba med tal i bråkform och med multiplikation och division i ett utvidgat talområde, dvs; 
150/50 = 3 (jag säger: "hur många 50-lappar är det i 150?")  3000x3 = 9000 (jag säger: "vi har tre högar med 3 tusenlappar i varje, hur mycket pengar är det?") 

Nästa vecka:
måndag: 
tisdag: idrott + läxinlämning
onsdag: slöjd + Vi ska gå påskvandring i kyrkan 9:45
torsdag: läxutlämning - vi kommer ha lite olika läxor, några jobbar med matteboken andra med klockan.
fredag: idrott


Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar