fredag 8 mars 2013

Veckobrev v10

HEJ ALLA GUBBAR OCH GUMMOR. !!!!!
Vi hade  friluftsdag  på onsdagen då hade vi olika stationer på en station spelade man brännboll och en annan fick man springa eller gå en hinderbana och en annan kokade man choklad och en annan   olika saker.
Vi har forskat om dinosaurier vi skrev om dom först sen fick vi rita av dinosaurien som vi forskat om. Nästan alla i klassen har jobbat med bråk i matten.
Vi har jobbat med ordpar steg 1 på att stava ng-ljud med n och g.
Superhjältarna blev misslyckat eftersom vi fått veta fel veckor för det, så det börjar v14 istället.

Lindhas rader:
Stort tack till Hanna och Robert som planerat och ordnat med en jättebra friluftsdag åt oss. Fint väder fick vi som också även om det var lite kyligt på förmiddagen. Alla skötte sig jättebra och vi hade det såå trevligt.
Vi har kört igång med nya kapitlet i matteboken. Det handlar först om bråktal och att dela figurer i delar på olika sätt, både på bredden, höjden och diagonalt, det viktiga är att alla delar är lika stora.
Det handlar också om att kunna dela ett antal i delar.
 Där delade vi upp ett antal godisbitar (ritade på tavlan). Vi hade 20 st chokladbitar och fröken skulle få en fjärdedel, vi delar upp dem i 4 högar och fröken får alltså 5st.
Om fröken ska få två fjärdedelar ska hon alltså ha två av högarna dvs 10st.
:o)

Som ni kanske märkte blev det en förändring med läxan, vi tar lite jobb i matteboken som läxa istället för bladet eftersom det är en del grejer där som vi behöver komma igenom och det blir likadant nästa vecka.

I Burken den här veckan hade jag lagt i en bit garn som vi la ut och så fick man uppskatta hur lång den var. Man skulle skriva i cm och det blev fantastiskt bra 4 stycken hade uppskattat exakt rätt (åk å köp en lott!) garnet var 500cm. Det bästa av allt var att ALLA hade gjort helt rimliga antaganden!!

Nästa vecka:
Den här veckan kör vi igång med de nationella proven i svenska.
måndag: Studiedag - eleverna lediga
tisdag: Idrott + läxinlämning
onsdag: slöjd
torsdag: läxutlämning - läxa i matteboken
fredag: idrott

Ha en skön helg!
Lindha


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar