torsdag 10 maj 2012

Veckobrev v19

Hej!

Spännande gycklardagar har vi haft! Och som avslutades med att jag fick riskera livet ett livsfarligt trick - att stå mittemellan två galna gycklare som jonglerade med stora knivar! Som tur var fick jag säga hej då till alla barn som tittade på  innan det började. ;o)
Det har varit jättekul och alla säger att de har provat på något nytt och lärt sig saker. Kul!! Att allt sen avslutades med en rolig föreställning var ju toppen!
Här är en liten bildfilm från våra gycklardagar.

Jag har sagt det förut och säger det igen, det är mycket som händer nu, vi har jobbat lite med rymden, men det har mest varit träning för att redovisa. Vi har fått våra fjärilslarver och kommit igång med det temaområdet som kommer att pågå ändå fram till sommarlovet - vilket iofs inte är så väldigt länge... Varje barn har sin egen larv i en burk där vi har lagt i larvmat - krossad Malva - och redan har de vuxit en del! Vi har kollat på dem i lupp och spanat in deras olika kroppsdelar och pratat om vilka behov de har som vi måste tillgodose. Vi har också en kalender där vi antecknar vad som händer dag för dag med våra husdjur.

Vi har nu börjat med sista kapitlet i matteboken och det handlar om symmetri, att välja räknesätt vid problemlösning (lästal) och subtraktion med uppställning. Viktigt att talsorterna står över varandra, dvs tiotal under tiotal och ental under ental, och att man börjar bakifrån med entalen.

   39
-  24
   15

Vad gäller räknesätten så kan vi ju nu faktiskt alla fyra som vi använder i matematiken nu; addition, subtraktion, multiplikation och division.

Det blev en hektisk vecka med mycket aktiviteter, men vi har faktiskt hunnit med att få breven färdiga också.
Eftersom det är kort vecka nästa vecka blir det inget läxbrev.

Nästa vecka
måndag: idrott
tisdag: ingen idrott eftersom värmen (och varmvattnet) är avstängt hela dagen + läsläxor.
onsdag:
torsdag: KRISTI HIMMELSFÄRDSDAG - alla lediga
fredag: Lovdag

Ha en skön helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar