torsdag 9 februari 2012

Veckobrev v6

Hej!
Uj, vad vi kunde åka skridskor! Jätteroligt! Och tack till Sofia som ställde upp och skjutsade alla tunga väskor!

Nu har vi börjat med kapitel 7 i matteboken, det handlar om att räkna addition med olika talsorter, dvs en påbyggnad av det vi tidigare gjort med att dela upp tal i sorter (445=400+40+5). Nu ska vi först del upp i talsorter, sedan addera ihop dem. 456+232=600+80+8=688

Vi har skrivit våra vinterdikter på datorn och det blev många bra och tänkvärda dikter. Vi har förberett för det som ska bli ram/bakgrund till dikterna, barnen fick själva bestämma hur vi skulle göra och det blev en vått-i-vått bild som vi sedan ska skära hål för dikterna i och lägga dem bakom som en passepartout.
Vi har också börjat jobba med ett nytt arbetsschema med några olika moment i bla; välskrivning, läsförståelse och engelska.
På temat Tid (året) har  vi satt in fotografier på barnen med deras födelsedatum på årscirkeln.

Imorgon ska det bli lite matte på engelska - jag har ikväll varit på en föreläsning om just engelskan i den nya kursplanen och blivit inspirerad, så nu kör vi igång direkt! :o)

Nästa vecka:
måndag: idrott
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag; läxbrev - nu handlar det om månaderna, man ska kunna de sex första månaderna, både kunna säga dem i rätt ordning och stava till dem. Vi ska också lära oss en liten ramsa om hur många dagar det är i de olika månaderna.
fredag: slöjd och ukulele

Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar