torsdag 2 februari 2012

veckobrev v5

Hej

Den här veckan vet vi hur vägen till biblan ser ut... ;o) Jag hade inte bara missat att det var, det blev fel dag också, som tur var blev det rätt när vi var där på onsdagen iaf och barnen tyckte att vi fick oss ändå frisk luft och motion, så det gjorde inget.

I matten har vi jobbat med generaliseringar av addition med tiotalsövergång
ex.
 9+3=12
19+3=22 (tänk 10+9+3=10+12=22)
69+3=72 (tänk 60+9+3=60+12=72)

Vi har blivit färdiga med breven till brevkompisarna så nu är det bara att invänta svar.. :o)
Idag har vi haft utelektion och förutom att vi hann med att leka och ha skoj i skogen och på kullen vid Svenssons Hage, så var uppgiften idag att försöka tänka ut hur det är på vintern för att vi imorgon ska skriva en vinterdikt. Några fick berätta för mig vad de tänkt ut innan de fick leka och de hade kommit på jättebra saker att skriva om.
Att tänka på för en del är att alla måste ha ordentligt med kläder på sig när vi går iväg och det behöver de ha alla dagar det är kallt eftersom de är ute på rasterna, och de allra flesta har det även om jag förstår att barnen säger hemma att "ingen har det." :o)

I NTA som vi börjar närma oss slutet av har vi kikat vad som hänt i komposterna. Det såg lite dystert ut ett tag tyckte jag och var lite rädd att maskarna hade dött eftersom vi inte hade vattnat så särskilt mycket, men de flesta hade klarat sig och vi fick se att maskarna hade haft party och käkat massor med hål i löven, gjort gångar i jorden och dragit ner sanden så det hade blandat sig. Vi tror till och med att några haft det så bra att de hade blivit fler!

Nästa vecka:
måndag: idrott
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: skridskor + hjälm; vi går till ishallen och åker skridskor mellan 11.30 och 12.40. Eftersom vi går direkt efter lunchen och har ganska kort stund i hallen behövs inte någon matsäck.
Läxa; kunna knyta en rosett. (Jag hjälper såklart till om det är för svårt :o)
fredag: slöjd och ukulele. Upptäckte att jag inte skrivit något om att vi har ukulele den här terminen. Barnen får alltså gå iväg i grupper om fem tillsammans med Britt-Marie från Kulturskolan och lära sig spela lite ukulele, vi har två grupper varje fredag, dvs halva klassen (delad i två grupper) har sju gånger nu först, sedan byter vi och den andra halvan av klassen går de nästkommande sju gångerna. Det fungerar bra och barnen tycker att det är jättekul.

Trevlig helg!
Lindha

1 kommentar:

  1. Hej Alla Föräldrar!
    Elina har på sista tiden pratat och tjatat om att få en egen mobiltelefon. Nu undrar jag hur många, vilka det är i klassen som faktiskt har en egen mobiltelefon?! Har gjort en deal om att när 11 har en egen mobil så skulle hon också få en mobil... // Mirella - Elinas mamma

    SvaraRadera