torsdag 17 november 2011

Veckobrev v46

Hej
Nu har nästan alla varit hos mig på utvecklingssamtal och jag bara måste säga att det är så roligt att träffa er, barn och föräldrar och prata om hur vi har det i skolan.

Vi har den här veckan haft Sara, vår lärarkandidat, hos oss och hon är verkligen en tillgång på alla sätt tycker både jag och barnen. Nästa vecka kommer hon att vara mestadels inne hos Smaragden.
Under veckan som gått har vi jobbat på med klockan och 9+ och 8+. Vi har också jobbat med datamatte.

 
Film från Uppdrag 1.
 
På Jord-temat har vi varit i Falla-skogen och hittat allehanda småkryp som fick följa med hem till klassrummet och bli gullade med - och avritade förstås! Vi har också tillverkat vår egen kompost, det bor numera 2 maskar i varje burk med jord, löv, gräsklipp och sand, maskarna har till och med fått namn.. :o)

Vi har börjat med kompisläsning, den här gången läser vi med en kompis i klassen och när man har läst en bok ska man nu skriva ett litet boktips om boken man läst; lite vad den handlar om, vad man tyckte om boken och varför man tyckte så. Kanske ska vi ha med vilken genre boken är i också.

I frukt och grönsakstemat har vi fyllt i kost-tabellen som vi kallar det och i loggan i morgon får vi se hur barnen tycker att de har lyckats äta från de olika sektorerna i kostcirkeln. På samma tema har vi också tränat på att skriva faktatext. Barnen har fått hitta på en fantasifrukt och bestämt vilka olika egenskaper de har - det blir fantastiska skapelser! Visste ni att Lakånikus-frukt bubblar i munnen när man äter den och att man kan bli odödlig om man kokar diamanten som finns i? Underbart!!



Nästa vecka:
måndag: idrott
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: Läxbrev
fredag: slöjd

Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar