torsdag 10 november 2011

Veckobrev v45

Hej!
Nu så har vi kört igång igen och det med besked, vi har jobbat hårt med matten och det har blivit riktig racerfart på räknandet - det är superkul med matte! Vi hade i beting att bli klara med kapitel 3 och det har gått bra, de flesta är klara och har börjat med nästa kapitel som bla handlar om klockan (kvart i och kvart över) och om att räkna med tiotals-övergångar, 9 + och 8 +.

Vi har skrivit höstlovs-brev och lyssnat på sagorna som barnen har skrivit tillsammans och så har vi fortsatt att jobba med meningar.

På tema frukt och grönt har vi tittat på Kostcirkeln och pratat om tallriksmodellen. Vi har ritat och målat upp en tallrik med en favoriträtt upplagd enligt tallriksmodellen och vi har även försökt praktisera den vid lunchen.

Vi har också börjat fylla i en tabell där vi ritar/skriver in från vilka delar av kostcirkeln vi har fått i oss av vid lunch och fruktstund. Detta ska vi göra varje dag en vecka framåt. Tanken är ju att man ska försöka få i sig något från alla delar av kostcirkeln vid varje måltid.

Sedan har vi äntligen börjat med höstens NTA-låda; Jord. I första uppdraget pratade vi om vad vi vet om jord och om vad vi vill veta - barnen vet mycket, men de vill veta ännu mer!! :o)
Sedan undersökte vi vad man kan hitta i jord, många små sötingar fanns det; maskar, jordkrypare, jordlöpare, larver, spindlar, gråsuggor och sniglar var några av fynden.
Och apropå det, barnen ska få ta med sig en liten glasburk med lock (typ lite större än en barnmatsburk är lagom)  till skolan. Vi ska nämligen göra minikomposter.

Nästa vecka:
måndag: Utedag - ingen idrott, vi går till skogen och hoppas hitta lite småkryp som ännu inte gått i ide. Man får ta med sig matsäck.
tisdag: idrott + läsläxa
onsdag:
torsdag: läxbrev
fredag: slöjd

Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar