fredag 8 februari 2013

Veckobrev v6

God dag alla mammor och pappor!
I veckan har vi gjort en tidslinje om urtiden en del barn var sjuka men dom blev friska så småningom och fick göra tidslinjen sen.
Vi har tränat på English med kroppsdelar det gick jättebra efter läxan vi har gjort.
Vi har gjort ett experiment med vatten vi gick ut och hämta snö och smälte det och så skulle vi vänta tills det börja ånga och koka sedan var vi färdiga. Vi var indelade i grupper, vi tog även tid med tidtagarur och kolla vilken tid det blev.
Vi har kollat på Marias fossiler det var lite olika fossiler och det var även stenar dom stenarna tyckte vi att det blänkte.
Nu är alla brev insamlade och kopierade. Snart ska breven till Laxå. Vi får hoppas att det blir mycket text tillbaka (den här gången skrev vi på datorn :). Vi satte in bilder max 3 stycken.






hej då alla föräldrar ha en bra dag 
från Fanny och Tilda J. 

Lindas rader:
Oj! Denna vecka har de varit rekordmånga sjuka, det blir väldigt konstigt när nästan halva klassen är borta. Eller som Olle sa: "Det känns som att man är i skolan på en söndag." :o) Men som tur är verkar det börja ordna till sig nu, de flesta var tillbaka idag. 
Vi har börjat med med ordklasser, först ut var substantiv - sakord som vi kallade dem för i ettan - och som är ord som man kan sätta "en", "ett" eller "flera" framför.
I arbetet med Urtiden har vi gjort en tidslinje med namnen på de olika tidsperioderna och vi har kommit fram till Perm, den period när de landlevande kräldjuren blev fler och som är den sista innan dinosaurierna.
Vi har också haft kemi under veckan, experiment med vatten i olika former. Genom att smälta snö på spisen och sedan koka den så fick vi se vatten i fast, flytande och gasform. Vi upptäckte också att snön tog mer plats än vattnet. Det i sin tur ledde till att vi var tvungna att kontrollera om det bara var för att det var luft i snön som gjorde att den tog mer plats. Detta gjorde vi genom att frysa in vattnet i kastrullen, kolla om isklumpen tog lika mycket plats som när den sedan smälte igen - och såg man på! Isen var större än vattnet :o)

Efter önskemål kommer här en länk till Sveriges fossilmuseum.

Nästa vecka:
måndag: skridskor, vi gör som sist, man får gå direkt dit - meddela mig bara. Till matsäck räcker det med någon frukt/liknande och något lite att dricka (inte läsk), eftersom vi inte är där så länge så hinner man inte sitta och fika någon längre stund.
tisdag: Ingen idrott, läxinlämning 
onsdag: slöjd
torsdag: läxutlämning - nu blir det lite lästal.
fredag: idrott

Trevlig helg!
Lindha 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar