fredag 19 oktober 2012

Veckobrev v42

Hej mammor och pappor!!!
Vi har haft slöjd i onsdags och i sy gjorde vi bokmärken.
I träslöjden gör de landskap och saker till Halloween som pumpor och spöken. Vi har varit vid HOK stugan hela dagen igår från 8 till 13 då var vissa lag och funktionärer.
Vi såg en film om Bango man får aldrig leka på järnvägen.
Vi har gjort ett nytt mattelabb i matte alla tyckte att det var kul.
Hejdå från Klara och Leo!

Lindhas rader:
I måndags kom Filippa i Smaragden 3s pappa Peder och pratade om säkerhet runt tåg och järnvägar. Vi såg också en film om detta.
I engelskan har vi sjungit ”Hello goodbye” med hjälp av The Beatles (http://www.youtube.com/watch?v=SEfhM3T4aV0) och vi har haft test på veckodagarna och att räkna tiotalen, det gick riktigt bra tycker jag.
För övrigt har vi jobbat mycket med att förbereda utedagen. Barnen har i blandade grupper med Smaragderna planerat och organiserat de aktiviteter som vi sedan genomförde vid HOK-stugan. Mycket bra blev det, jag är imponerad över deras fina samarbete och över allas engagemang som gjorde att det blev en lyckad dag. Enda smolket i bägaren var väl att vi lyckades pricka in Måltidens Dag med grillad korv istället för finmat med efterrätt. :o(
Här är lite bilder från dagen:
 

I matten har vi börjat med kapitel 3 som handlar om sannolikhet och statistik. Vi har gjort en undersökning av vilken poängsumma som är mest sannolikt att man får om man slår med två tärningar genom att göra det  många gånger och genom att titta igenom vilka alternativ det finns för att få de olika summorna. Mest sannolikt var att få summan 7.
 
Nästa vecka:
måndag:
tisdag: idrott + läxinlämning
onsdag: slöjd + konsert av elever som spelar på Kulturskolan. Ingen instrumentlektion alltså.
torsdag: läxutlämning - den här gången blir det lite olika grejer beroende på vad man behöver träna på. 
Det blir klassfest!
fredag: idrott
 
Trevlig helg!
Lindha





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar