fredag 7 september 2012

Veckobrev v36


Hello mums and dads!
I veckan har vi jobbat med:
Naturliga tal, matematikens historia, multiplikationsträning, trafik och trafikmärken, repetera j-ljudet. Vi har valt nya representanter elevrådet, det blev Elina och Leo.

Dom sista dagarna, torsdag och fredag har det blivit mer och mer engelska. För att Lindha skriver engelska på schemat på tavlan.
Hejdå från Hugo och Alva!

Lindhas rader:
Lite förklaringar: Naturliga tal eller grundtal är "vanliga tal" som inte innehåller decimaler (3, 2), är tal i bråkform (3/4) eller är negativa (-5). I matematiks historia har vi jämfört våra siffersymboler med de symbolerna som används i de babyloniska, egyptiska, romerska och mayafolkets talsystem. Vi har tränat en hel del på multiplikationstabellerna, 2, 3, 4, 5 och 10. När vi kör Multikill (multiplikationslek/tävling) tränar vi tabeller upp till 7:ans än så länge.

Tanken var ju att vi skulle ha gått ut och kollat på trafikmärken på utelektionen, dessvärre regnade det :( och det blir inte så bra att försöka skriva på papper. Istället var vi inne och pratade om en massa olika märken och vad de betydde.

Nästa vecka:
måndag:
tisdag: Idrott + säker cykel => man får ta med sig sin cykel om man vill (och i så fall har man såklart hjälm ) + läxinlämning.
onsdag: slöjd
torsdag: Läxutlämning - mera multiplikationstabeller.
fredag: Fotografering 12.10 - ingen idrott.

Trevlig helg!
Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar