fredag 24 augusti 2012

Veckobrev v34

Hej!
Vad roligt det är att köra igång igen! Det ar varit en bra vecka och det märks att vi har blivit 3:or, barnen har vuxit både på längden och i sitt sätt att vara :o)
Nytt för i år är att hjälpredorna kommer att få skriva veckobrev och jag kompletterar med det som behövs.

Veckobrev v34
Vi har fått nya matteböcker det tyckte många var roligt.
Vi har fått nya platser i maten. Vi har gjort växtkort.
Vi har plockat blommor på skolgården. Vi har målat teckningar med blommor.
Vi har bytt grupper i slöjden och vi har fått en ny
textillärare som heter Katarina Löv. Vi har fått en ny idrottslärare, hon heter Hanna Bodemyr. Vi har gjort namnskyltar till bänken och stolen. Vi har gjort english plans då pratar man om engelska och skriver på engelska i en bok. Vi har gjort ett sommarcollage.

Av Tilda J. och Vilma.

Blåklocka och Gråbinka av Ture, Elina, Hugo och Gurra
Nyponros och Maskros av Sebbe, Marcus, Olle och Leo


Florell av Alma

Florell av Alva


































I matten har vi både repeterat de fyra räknesätten och i boken jobbat med att dela upp tal och division. 
English plans är en liten planering av vilka områden vi ska göra i engelska under hösten - det kommer säkert att bli fler grejer än de vi fick med nu eftersom jag kommer att studera engelska i lärarlyftet parallellt den här terminen - man brukar få mycket idéer..


Vi kommer köra igång läsläxorna nästa vecka och de ska göras på samma sätt som vi gjorde i våras, en del läsning och en del skriva och återberätta. Ni som inte har tagit med sig sin läsläxbok som varit hemma över sommaren; kom ihåg den till nästa vecka.
Det blir också läxbrev som förra året med varierande innehåll, men kanske mest matte eftersom vi har läs- och skrivläxa redan.
Nytt blir att både läsläxa och läxbrev är torsdag till tisdag.

Sommarcollagen som vi gjorde består av sommarbilder och sommarminnen som barnen har skrivit och det kommer att var grunden till nästa veckas läxa. Läxan går ut på att ändra till stor bokstav och sätta in punkt där det ska vara så.


Nästa vecka:
måndag:
tisdag: idrott
onsdag: slöjd
torsdag: utelektion, läsläxa och läxbrev med hem.
fredag: idrott

Även om det är roligt och har funkat bra blir man väldigt trött så här i starten, det tar ett tag att ställa om sig från att vara ledig. Så nu tänker jag ha en skön helg och hoppas att alla ni också har det. Även om det (kanske?) blir regn ;o)

Lindha












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar